Természet, szabadság, művészet - 100 Szikra Ipolytarnócon

Harmadik éve már, hogy az ország nagyvárosainak kreatív rétege egészen a szlovák határig utazik, hogy új élményekkel és lehetőségekkel töltse meg Nógrád megye egyik kis faluját. 

Baráti találkozóként indult, mozgalommá nőtte ki magát, idén pedig már harmadik alkalommal rendezi meg a 100 Szikra Kulturális Egyesület éves jamboree-ját. Az esemény célja, hogy kiszakítsa a városlakókat a mindennapokból és figyelmüket valódi értékek felé irányítsa. Legyen szó természetről, kultúráról, gasztronómiáról.  Felrajzolja ezt a kivételes adottságokkal rendelkező elfeledett vidéket Magyarország kulturális és művészeti térképére új lehetőségeket adva ezzel az ott élőknek. 

unnamed_1.jpg

Egy hétvége a művészet, a zene, és a szabadság jegyében. Reggeli meditáció, nature art és egyéb művészeti workshopok, motoros felvonulás és -futam, este pedig az underground szcéna úttörőinek zenéje. Alkotó feltöltődés, közös grillezés és piknik kovácsolja igazi közösséggé a résztvevőket, majd csobbanás és feltöltődés az Ipolyban. Hajnalig tartó koncertek.

Az eseményt megelőző héten, június 3-7-ig „Légy a szikra!” címmel művészeti hétnek ad otthont a falu, amelynek keretében tájépítészeti és művészeti installációk épülnek, a város egyes házai pedig magyar és szlovák képzőművészek kezei által kelnek új életre. A művészeti hét eseményei ingyenesek, azonban a részvétel regisztrációhoz kötött! 

unnamed_2.jpg

Az eredeti hangulat és egyedi élmény megtartása érdekében jegyek csak limitált számban kaphatók: összesen 1000 lakosa lesz ennek a nomád tábornak. A háromnapos jamboree belépőjét jelenleg kedvezményes, elővételi áron, 4900 Ft-ért lehet megvásárolni itt.

(Forrás: KenMedia)

süti beállítások módosítása